Vi fixer din nye favoritvin!Windows XP og bobler?

Opslået af Anders Hoffgaard den

Husker du dette billede?

Ja, hvor var det nu det kom fra?

Billedet var standard baggrundsbillede på din Windows PC med XP styresystemet tilbage midt i 90'erne. Billedet blev taget i Californien i det område, vi kalder Los Carneros. Billedet blev taget et par år efter at man havde fjernet al vinen efter et phylloxera (vinlus) angreb.

I dag ser der således ud i vin-området:


Omårdet 'Los Carneros' ligger nord for San Pablo Bay, der er bugten der stikker op nord fra San Francisco. Nærheden til den kølige tåge og brisen fra bugten gør klimaet i Los Carneros køligere og mere moderat end vinregionerne længere nordpå i Napa Valley og Sonoma Valley. Det køligere klima har gjort Los Carneros attraktivt til dyrkning af køligere klimasorter, såsom Pinot Noir og Chardonnay. Mange af druerne dyrket i Los Carneros bruges til mousserende vinproduktion. Efter at have modtaget sin AVA-status (American Viticultural Area) i 1983 var Carneros-området den første vinregion i Californien, der blev defineret af dets klimaegenskaber snarere end af politiske grænser.

Carneros-regionen dækker 230 km2 beliggende langs de lavtliggende bakker i Mayacamas-området med en maksimal højde på 120 moh. De officielle grænser for området ligger i både Napa og Sonoma Counties, hvor den største del er i Sonoma og også har ret til at bruge Sonoma Valley AVA betegnelsen. Napa-delen af ​​Los Carneros er ligeledes berettiget til at bruge Napa Valley AVA-betegnelsen. Regionen er moderat kølig og blæsende med markante påvirkninger fra nærliggende San Pablo Bay, hvilket gør den til den køligste og mest blæsende AVA i både Napa og Sonoma. Tidlig morgen tåge er mere reglen end undtagelsen.

I Holy Moses Wineshop har vi en lang række vine fra Los Caneros - herunder de bedste mousserende vine som USA kan fremtrylle fra vinhuset Gloria Ferrer, der rødderne dybt plantet i den spanske Cava-tradition. De mousserende vine er alle lavet på Methode Champanoise (som Champagne) og smager himmelsk.

Se vinene her: https://www.holymoses.dk/collections/los-caneros

Flere billeder fra den samme position i dag: