Vi fixer din nye favoritvin!



Guldbæk Vingård

Familien har altid været omdrejningspunktet i Jans og Lones liv. Og det er den derfor helt naturligt også blevet på Guldbæk Vingård, der ligger 10 km. syd for Aalborg i Nordjyllland i de mest idylliske omgivelser med små bakker, fritgående heste og højt til himlen.

Der er tre generationer på gården, der deler udfordringen og de mange muligheder, som naturen giver. Både ved arbejdet i markerne og derhjemme omkring spisebordet, når der lægges planer.

Wine Making fra den anden side af jorden

Dyrkning og vinificering af druer og frugt til førsteklasses vin er en kunst og et håndværk, der kræver erfaring, færdigheder og fornemmelse. Jess Weaver og Kilian Kleine-Tebbe er vores garvede vinmagere med erfaring fra både New Zealand, Australien, USA, Canada, Tyskland. Jess har en bachelor i viticultur og ønologi fra Lincoln University, New Zealand mens Kilian er uddannet i tyske Franken.

Gårdene

De første stokke blev plantet i 2008 og i dag er der tilplantet rundt regnet 5 hektar. Der er idag således 15.000 vinstokke af forskellige sorter og varianter. Disse er overvejende grønne druer, da det er lyse vine der har størst potentiale i vores klima her på nordgrænsen for vinavl på 56 graders nordlig bredde.

Markerne er etableret på sydvendte og nogle steder forholdsvist stejle bakker på henholdsvis Ærtebjergvej ved Vineriet og på skråningerne vest for Guldbækgaard. Overjorden er let sandmuld. Undergrunden varierer fra kridt til lerblandet sand.

Guldbæk Vingård bliver drevet bæredygtigt og med grøn økologisk samvittighed. Det betyder at alt ukrudstbekæmpelse foregår manuelt (håndkraft, hakke, harve og fræser). Og sprøjtning af vinplanterne kan takket være svampe-resistente sorter (PIWI sorter) holdes på et absolut minimum.

Efter høst bliver vinen færdiglavet i et moderne vineri etableret i to plan, hvor kælderdelen er bygget ind i en bakke.