Opslået af admin den 30. januar 2024
Historien om Amantis har sine rødder i familiens kærlighed til Toscana og til vin. Rejsen begyndte med søgningen efter det ideelle område, hvor familien kunne skabe vine, der kunne udtrykke passionen og engagementet. Man fandt den rige og uudforskede jord i Montenero d’Orcia. Et smukt område omgivet af skråningerne fra den uddøde vulkan Mount Amiata, Orcia-dalen og Maremma.
Bernadetta Tacconis vingård blev skabt, så hun kunne udleve sin passion for at dyrke vin, som hun tror, Bacchus, den romerske gud for vinhøsten, havde tiltænkt det. Hendes mand, ønolog Paolo Vagaggini, er stolt af sin naturlige tilgang til vinproduktion: “Jeg forsøger at fremhæve terroirets maksimale potentiale. Druen, ejendommens vinfilosofi og ejerens distinkte karakter.”
Paolo betragtes som en mester af Sangiovese og Sangiovese-baserede vine. Amantis er derfor også producenten bag nogle af Toscanas mest anerkendte Brunello’er og man producerer også Cabernet Franc styrede såkaldte Super Toscanere.
Vi samarbejder med næste generation – Jacop Vagaggini – der er mere end klar til at løfte arven fra sine forældre.