</head>

Familien Boeckel – en vinøs rejse gennem tiden

Forside / Blogs / Familien Boeckel – en vinøs rejse gennem tiden

Opslået af den 30. januar 2024

Tag med på en eventyrlig rejse gennem Boeckel-familiens historie, der strækker sig tilbage til det 16. århundrede. Fra den livlige klædehandler Michel Boeckel til den karismatiske borgmester i Barr, Jacques Boeckel, og den hjertevarme slagter, Jonas Boeckel, i Mittelbergheim – familien har altid været sjælen i lokalsamfundet i det nordlige Alsace.

I 1853 tog Frédéric Boeckel en dristig drejning fra slagterfaget og åbnede dørene til en gourmetoplevelse. Hans søn, Emile, trådte i hans fodspor og blev en pioner inden for Alsace-negotianter, hvilket satte gang i en blomstrende æra for Boeckel-domænet omkring 1900.

Brødrene Frédéric og André Boeckel, med kvalitetsdruer som deres hemmelige våben, skabte en international triumf for Boeckel-vinene. Emile Boeckel introducerede i 1976 den forfriskende Crémant d’Alsace og udvidede domænet til 18 hektar i 1990.

Nu, i det 21. århundrede, står Thomas og Jean-Daniel Boeckel i spidsen for en strålende modernisering og dyrkning af 24 hektar økologiske vinmarker. De skaber tørre hvide vine med et glimt i øjet og har og sat deres præg på fremtiden med imponerende Pinot Noir-vine, der rivaliserer med Rieslingens storhed. Boeckel-domænet, stadig dybt forankret i fortidens arv, blomstrer med ungdommelig energi og global konkurrenceevne. Jean-Daniel og Thomas har med deres Pinot Noirs fra Kirchberg de Barr, nu Grand Cru-status, og især Pinot Noir fra Zotzenberg, er blevet hædret for deres uovertrufne kvalitet.

Rieslingen fra Grand Cru-marken Wiebelsberg ved Andlau er en verdensklassevin, der emmer af forvitret sandsten, intensitet, præcision og en fantastisk syrefokus. Brødrenes lidenskab og dedikation til at levere topkvalitetsvine har forvandlet Boeckel-domænet til et ikonisk navn, der ikke bare bevæger sig fremad, men danser med glæde på vingårdens stolte traditioner. Skål for Boeckel-familien og deres strålende bidrag til Alsace-vinverdenen!