Raineri – Barbera d’Alba Supeiore
Az. Agr. Raineri Gianmatteo
Az. Agr. Raineri Gianmatteo
Beskrivelse
Om vinen:
Betegnelse: DOC
Druesort: 100% Barbera
Vinmark i: Monforte d’Alba
Gennemsnitlig produktion: 4000 flasker; 330 kasser
Udbytte pr. hektar: 6 tons
Eksponering og højde: sydvest, 290 meter over havets overflade
Jordtype: sand og mergel af ler og kalksten
Vinmarkens alder og dyrkningssystem: 20 år gammel, Guyot-system
DYRKNING
Bæredygtig dyrkning med kort græs
Mindst to grønne høste mellem juli og august, efterfulgt af manuel selektion ved høst.
Druerne håndhøstes i slutningen af september i 20 kg kasser.
VINIFIKATION & LAGRING
Druerne knuses og afstilkes i kælderen.
Fermentation og maceration varer cirka 14 dage ved kontrolleret temperatur (28°-29°C) i lodrette ståltanke.
Malolaktisk gæring i cirka 2 måneder, efterfulgt af 14 måneders lagring i brugte franske egetræsfade. Ingen filtrering, ingen klaring.
SANSEINDTRYK
Farve: rubinrød med dybe lilla nuancer
Duft: sort peber, modne mørke frugter, intens
Smag: tør, frugtig, dyb og vedvarende, fyldig, velafbalanceret
Serveringstemperatur: 16°-17°C
Lagringspotentiale: 2-8 år
Smagsnoter:
Sammensætning med mad:
Forretter, pasta- og kødretter, charcuteri og oste
Kontakt os for at bestille denne vin
Ønsker du at bestille denne vin? Så følg knappen nedenfor og kontakt os ved at udfylde kontaktformularen, eller kontakt os via telefon eller email. Vinen kan sendes direkte hjem til dig eller hentes på en af vores lokationer, i Skørping eller på Amager.
Alkohol | 14,5% |
---|---|
Område | Montforte d'Alba |
Land | Italien |
Producent | Raineri |
Drue | Barbera |